Continuiteit,
service en
kwaliteit
zijn leading

wij leveren over de hele wereld

TIO BV History
TIO BV History

TIO BV

In 1934 werd het Nederlandse familiebedrijf TIO BV opgericht, waarna zij zich vestigde in het bekende Witte Huis in de Oude Haven van Rotterdam. In de jaren daarna ontwikkelde TIO zich verder tot een toonaangevende en innovatieve producent van industriële geluiddempers voor diesel- en gasmotoren en voor alle situaties waar ‘gassen stromen’. Onze afnemers zijn in vele markten actief: scheepsbouw, offshore, energievoorziening, aggregatenbouw, warmtekracht, procesindustrie, petrochemie, marine- en voertuigenbouw.

Expertises

TIO BV combineert top engineering met de ‘Fit for Purpose’ aanpak: we ontwerpen, produceren en leveren de exact juiste geluiddemper, op de exact juiste tijd en voldoen aan alle gespecificeerde eisen, ongeacht de vorm, maat of moeilijkheidsgraad: van een cilindervormige tot een box demper, van een enkel component tot een turn key levering inclusief alle benodigde uitlaat accessoires. Akoestische topkwaliteit, klant en bedrijfscontinuïteit, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Kernwaarden

We werken met bewustzijn voor duurzaamheid op alle niveaus in onze organisatie. Het milieu en duurzaamheid zijn sleutelwaarden in zowel onze akoestische specialisme als in onze organisatie. Met onze akoestische expertise voelen we ons verplicht om bij te dragen aan een ‘stille’ wereld die verantwoordelijk heeft en neemt voor volgende generaties. TIO BV is al vele jaren een Milieu Barometer Bedrijf.