Gerenommeerd leverancier
in energie,
industriële en
maritieme markten

Altijd technische topkwaliteit

TIO BV Markten - Maritime

Marine & offshore

Door onze lange maritieme geschiedenis hebben de maritieme toepassingen een speciaal plekje in ons geluiddemperhart. In de maritieme en offshore markt zijn een compact ontwerp, lage tegendruk en een hoge geluiddemping leidraad met soms extreme offshore veiligheidseisen. Wij ontwerpen, produceren en leveren de best passende oplossing aan diverse bekende motorfabrikanten, scheepswerven en offshore leveranciers. Van booreiland tot binnenvaartschip, van 120m megajacht tot zeeschip, van een enkele demper tot een turn key TIER III uitlaatsysteem: wij zijn uw marine & offshore partner!

Energie

De energie markt is een continu veranderende internationale markt, waarin wij al decennia lang opereren. Wij hebben lange termijn relaties met diverse motorleveranciers, distributeurs en systeem installateurs. Inmiddels hebben wij een enorme knowhow opgebouwd op het gebied van tri- en cogeneration systemen, de WKK’ s, noodstroom systemen en continue powersystemen. Naast uitlaatdempers kunnen we als one-stop-shop fungeren voor het complete uitlaatsysteem, inclusief katalysatoren, SCR of roetfilter. Schoon is de toekomst! Grote datacenters, tomaten glastuinbouw, elektriciteit peak stations of kleinschalige biogas WKK; noem het en wij maken het stil.

TIO BV Markten - Energy
TIO BV Markten - Industrial Air

Lucht systemen

Industriële compressor and vacuüm toepassingen vormen een aparte markt met hun eigen uitdagingen. De systeem krachten en werkdrukken zijn vaak hoog net als de geluidniveaus. Deze bereiken ongedempt niet zelden een straaljager niveau. De wereldspelers op dit gebied weten ons al decennia lang te vinden; dit levert ons een geweldige know how. Wij bieden slimme en stille oplossingen voor uw vacuüm en compressed air systemen.

Afblaas

Vrijwel elk gas of stoom hoge druk systeem moet met enige regelmaat ontluchten. Het openen van dergelijke ontlucht­kleppen of veiligheids­kleppen genereert het typische afblaasgeluid, vaak hoogfrequent en zeer hoog in geluidniveau. Het ontwerpen van afblaas­geluiddempers voor deze toepassingen is complex. Er moet met diverse zaken rekening worden gehouden zoals druk, temperatuur, stroomgeluid maar ook met de materiaalkeuze. In al die jaren hebben wij een lange referentielijst opgebouwd: Shell, BP, BasF, Atlas Copco, Dupont, ABB, Hexion, Honeywell, om maar wat te noemen!

TIO BV Markten - Blowoff
TIO BV Markten - Industry

Industrie

Al sinds 1934 is TIO BV een toonaangevende fabrikant van industriële geluiddempers en accessoires voor elke toepassing in de industrie markt. In deze markt, waar robuustheid en hoge dempingswaarden vaak gewenst zijn, tezamen met soms zeer bijzondere dimensionele eisen, ontwerpen en fabriceren wij de best passende oplossing . Wij maken uw ventilatoren, pompen, kranen, treinen en andere voertuigen muisstil!